Split Tech City is a community composed of well-intentioned and progressive companies, startups, associations, initiatives, institutions and individuals. Together we encourage and develop the IT sector of Split and the surrounding region.

Support our community

Ivan Blagajic — Kako zaraditi 50$ u dvije godine?

Gost 132. OpenCoffee meetupa, koji će se održati u srijedu…


Tap B BrewPub
Dinka Šimunovića 14

Apply to event

Share with friends

Gost 132. OpenCoffee meetupa, koji će se održati u srijedu 02.03. u 18 sati u pivnici Tap B, je Ivan Blagajić.

Ivan je propali reper, samoprozvani dizajner, iOS developer, te osnivač nezavisne mikro tvornice aplikacija Source code.

U 10ak godina imao je prilike raditi na zanimljivim i uspješnim aplikacijama poput Rosetta Stone, Napster i NightPay.

Danas, uz rad za francuski startup Heetch , sve više vremena ulaže u svoj indie projekt: aplikaciju Vinyl.

Vinyl pomaže kolekcinarima da pronađu ploče i prate svoju koleciju i listu želja, a razvijen je prema etičkim standardima koje Source code garantira u svom manifestu.

To znači da poštuje korisnikovu privatnost tako što ne koristi servise trećih strana, oslanja se isključivo na analitike koje pruža Apple ekosistem te ne traži nikakve osobne podatke ili prijavu.

Također, Vinyl je među rijetkim aplikacijama koje poštuju i vrijeme korisnika jer ne šalje notifikacije, tj. oslanja se isključivo na korisnika da odabere kada i kako koristi aplikaciju.

Iako je rastao isključivo organski, bez plaćenog marketinga, Vinyl app je bio featurean na App Storeu u kategoriji “Find the next big act ” te je u zadnja 3 mjeseca preuzet skoro 6 tisuća puta.

Ivan je tek na početku svog indie putovanja, a ovim predavanjem želi podijeliti svoja dosadašnja iskustva i povesti diskusiju o indie developmentu.

Što je indie development? Koliko vremena je potrebno? Koliko znanja je potrebno? Kako započeti svoje indie putovanje? Koje vještine su potrebne? Kako skalirati svoj proizvod?

Baš kao ni vi, Ivan nema pojma, ali se nada da ćemo skupa pronaći odgovor.

OpenCoffee

OpenCoffee Split je pokrenut 2008. godine sa ciljem “face-to-face” povezivanja lokalne zajednice dizajnera, programera, marketingaša, poduzetnika, investitora te studenata sa interesima prema tehnološkom sektoru.

Od 2008. godine do danas je održano 130. događaja te povezano preko 1000 ljudi što OpenCoffee čini najaktivnijim i konzistentnijim meetup-om u regiji.

Na OpenCoffee redovito gostuju osnivači vodećih hrvatskih tehnoloških tvrtki gdje nesebično dijele svoja znanja i iskustva.

Iskustvo organiziranja OpenCoffee-a je motiviralo organizatora Tonija Trivkovića da osnuje Split Tech City udrugu. Najveća vrijednost OpenCoffee-a je networking jer na svakom meetupu imate priliku iskoračiti iz zone komfora te upoznati nekoga novoga.

Dobrodošli ste na sljedeći meetup, naučite nešto novo slušajući predavanje i upoznajte nekog novog za vrijeme umrežavanja!

Previous events

Do you know an event that we missed?
Let us know, and we will add it to our calendar!