Split Tech City is a community composed of well-intentioned and progressive companies, startups, associations, initiatives, institutions and individuals. Together we encourage and develop the IT sector of Split and the surrounding region.

Support our community

OPENCOFFEE SPLIT #137 Gregor Rebolj

Dana 27.6. (utorak) s početkom u 18 sati u Smartspace…


Smartspace
Tončićeva 3

Apply to event

Share with friends

Dana 27.6. (utorak) s početkom u 18 sati u Smartspace coworkingu održat će se 137. OpenCoffee Split meetup, na kojem će predavanje “Od startupa do IPO-a i osnivanja najvećeg privatnog VC fonda u regiji” održati Gregor Rebolj.

Gregor je prvi slovenski startupaš koji je došao do IPO-a u New Yorku; njegov tim pokrenuo je inovacijski laboratorij Kliku, koja se spojila sa Sportradarom i 2021. napravila IPO na NASDAQ-u pri valuaciji od 8 mlrd. dolara. Sportradar danas u Ljubljani zapošljava 300 ljudi.

Jedan je od osnivača vodeće slovenske startup zajednice Silicon Gardens, koja broji više od 450 osnivača tvrtki, poduzetnika i stručnjaka iz različitih područja. Njihov je slogan ‘Founders for founders’, a financiranjem (VC fond Silicon Gardens Fund II), practice-based mentorstvom i kontaktima pomažu najperspektivnijim startup ekipama u Sloveniji, a sve više i u regiji.

Početkom godine Silicon Gardens i Split Tech City sklopili su partnerstvo, zahvaljujući kojem će ovaj slovenski VC fond u odabrane startupe – članove STC zajednice investirati od 50 tisuća do milijun eura.

Gregor će na OpenCoffee meetupu podijeliti svoja poslovna iskustva i lekcije koje je naučio, počevši od građenja Klike do osnivanja Silicon Gardensa.

Agenda:

18:00 – 19:00 Gregorovo predavanje i pitanja publike

19:00 – 20:30 Networking

OpenCoffee

OpenCoffee Split je pokrenut 2008. godine sa ciljem “face-to-face” povezivanja lokalne zajednice dizajnera, programera, marketingaša, poduzetnika, investitora te studenata sa interesima prema tehnološkom sektoru.

Od 2008. godine do danas je održano 130. događaja te povezano preko 1000 ljudi što OpenCoffee čini najaktivnijim i konzistentnijim meetup-om u regiji.

Na OpenCoffee redovito gostuju osnivači vodećih hrvatskih tehnoloških tvrtki gdje nesebično dijele svoja znanja i iskustva.

Iskustvo organiziranja OpenCoffee-a je motiviralo organizatora Tonija Trivkovića da osnuje Split Tech City udrugu. Najveća vrijednost OpenCoffee-a je networking jer na svakom meetupu imate priliku iskoračiti iz zone komfora te upoznati nekoga novoga.

Dobrodošli ste na sljedeći meetup, naučite nešto novo slušajući predavanje i upoznajte nekog novog za vrijeme umrežavanja!

Previous events

Do you know an event that we missed?
Let us know, and we will add it to our calendar!