Split Tech City is a community composed of well-intentioned and progressive companies, startups, associations, initiatives, institutions and individuals. Together we encourage and develop the IT sector of Split and the surrounding region.

Support our community

ML/AI SPLIT – Od ideje do primjene: Detekcija objekata upotrebom CNN

CEO uspješne IT tvrtke Codeasy, Ivan Biliškov, prije 9 godina…
Apply to event

Share with friends

CEO uspješne IT tvrtke Codeasy, Ivan Biliškov, prije 9 godina je krenuo kao programer i radio s mnoštvom tehnologija.

Potom se i sam počeo baviti vođenjem projekata i organizacijom posla, a zatim pregovara s američkom startup kompanijom, s kojom ulazi u partnerski odnos i pokreće svoj prvi startup.

Godine truda i aktivnog rada isplatile su se nakon što švedska grupacija kupuje njegov posao pa je Ivan među onima koji su uspjeli uspješno prodati svoj startup.

Nakon uspješno odrađenog projekta Ivan pokreće Codeasy te niže uspješne projekte uglavnom za strane klijente, dok im je jedini hrvatski klijent, ujedno i najdraži – HNK Hajduk.

Osim toga, Ivan je ujedno i doktorand na FESB-u. Predmet interesa svog doktorskog rada pretvorio je u poslovnu ideju, odnosno startup koji ima zanimljivu tržišnu primjenu.

O čemu se radi, najbolje će uživo ispričati sam Ivan. Pored same poslovne ideje i detalja vezanih za proizvod, objasnit će koje je tehnologije koristio te na kakve je probleme nailazio i kako ih je riješio.

Govorit će i o sljedećem:

  • trenutnom stanju ‘computer visiona’ koristeći neuralne mreže,
  • problemima s kojima se susreću,
  • kako upravljaju velikom količinom podataka,
  • nekoliko praktičnih primjera koristeći TensorFlow ili PyTorch.

Agenda:
18:30 — 19:00 Okupljanje
19:00 — 19:45 Predavanje
19:45 — … druženje uz Calypso pizze & piće

Do you know an event that we missed?
Let us know, and we will add it to our calendar!