Split Tech City is a community composed of well-intentioned and progressive companies, startups, associations, initiatives, institutions and individuals. Together we encourage and develop the IT sector of Split and the surrounding region.

Support our community

Interakcije 2022

Interakcije, edukativna platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke…
Apply to event

Share with friends

Interakcije, edukativna platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, vraća se s novim aktivnostima koje se iznova bave propitivanjem današnje dizajnerske prakse u lokalnom kontekstu, s lokalnim zajednicama, prema “zajedničkoj budućnosti”.

Intenzivno događanje u trajanju od 3 dana (24., 25. i 26. studenog), pod nazivom “Otpornost zajednice: Prema izgradnji zajedničke budućnosti”, bavit će se participativnim praksama zajednice u kontekstu izgradnje tj. spekulacija o budućnosti(ma).

“Interakcije 2022” ugostit će niz predavanja, mini radionica, seminara i razgovora namijenjenih studentima i profesionalcima na početku karijere, iz područja dizajna i povezanih praksi (od digitalnih tehnologija, suvremene umjetnosti, do psihologije i sociologije).

Poziv za sudjelovanje otvoren je za sve one koji smatraju da mogu pridonijeti ovoj raspravi.

Sve aktivnosti odvijat će se na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije, uz koordinaciju nastavnika Ivice Mitrovića i Olega Šurana. Sudjelovanje je besplatno za sve odabrane sudionike i sudionice.

Gosti radionice su Dash N’ Dem (Dash Macdonald i Demitrios Kargotis), dizajnerska “akcijska grupa” iz Velike Britanije, Ana Jeinić, nezavisna istraživačica u području arhitekture, edukatorica i kuratorica iz Austrije i Bosne i Hercegovine; i Sara Božanić  transmedijska dizajnerica, strateg i edukatorica iz Slovenije. Niz dodatnih gostiju bit će objavljen narednih dana.

O Interakcijama:

Interakcije su neformalna edukacijska platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, vezana za modul diplomskog studija (Interaktivni mediji), koja se bavi promišljanjem suvremene dizajnerske prakse.

Nastala je kroz aktivnosti tijekom ljetne škole na Institutu za interakcije u Ivrei 2001. godine te kroz organizaciju međunarodne ljetne škole “Convivio – Communities in Transition” 2004. godine.

Tijekom godina ugostila je niz gostiju, spomenimo samo neke od njih: James Auger, Tuur Van Balen, Nelly Ben Hayoun, Nicolas Nova, Liam Young, Noam Toran, Tobias Revell, Anab Jain, Demitrios Kargotis and Dash Macdonald (Dashndem), Michael Smyth, Steffen P. Walz, Chris Hand, Victor Vina, Erik Sandelin i Magnus Torstensson (Unsworn industries), Gordan Savičić, Martin Avila, Liam Healy, Dionysia Mylonaki i mnogi drugi.

Više informacija i prijave na: https://speculativeedu.eu/interakcije-2022-open-call/

 

Do you know an event that we missed?
Let us know, and we will add it to our calendar!