Split Tech City is a community composed of well-intentioned and progressive companies, startups, associations, initiatives, institutions and individuals. Together we encourage and develop the IT sector of Split and the surrounding region.

Support our community

Dizajnerska početnica: Mala oku nevidljiva bića

Prva ovogodišnja Dizajnerska početnica održat će se 28.1. (subota) od…
Apply to event

Share with friends

Prva ovogodišnja Dizajnerska početnica održat će se 28.1. (subota) od 10 – 12 sati u prostorijama Umjetničke akademije u Splitu (Zagrebačka 3).

Radionica je namijenjena djeci od 1. – 4. razreda osnovne škole.

Prijave se primaju na dizajnerskapocetnica@umas.hr do 27.1. (petak) u 17 sati.

Voditeljice radionice su Daria Ezgeta-Balić i Eleonora Matijašević.

Polaznice i polaznici na radionici će se upoznati s pojmom planktona – malim oku nevidljivim bićima s velikim utjecajem.

“Neka od pitanja na koja odgovaramo su što je to plankton, kakvih sve vrsta planktona ima, je li uvijek tako malen da ga ne možemo vidjeti golim okom i zašto ga pažljivo proučavaju i prate mnogi znanstvenici”, najavljuje Eleonora Matijašević.

Polaznici će imati priliku mikroskopom gledati planktone i naučiti nešto više o njihovim ulogama u vodenim ekosustavima i zašto tako neobično izgledaju.

Na praktičnom dijelu radionice polaznici će se upoznati s elementima dizajniranja stiliziranih karakter likova te će imati priliku osmisliti i dizajnirati svoju verziju super planktona koristeći znanja koja su stekli na radionici.

Do you know an event that we missed?
Let us know, and we will add it to our calendar!