Split Tech City is a community composed of well-intentioned and progressive companies, startups, associations, initiatives, institutions and individuals. Together we encourage and develop the IT sector of Split and the surrounding region.

Support our community

Dizajn razgovor: Negra Nigoević – Ja Lampa by Ja Arhitekt

Design Hub organizira novi Dizajn razgovor 27.10.2023. (petak) s početkom…


Smartspace
Tončićeva 3

Apply to event

Share with friends

Design Hub organizira novi Dizajn razgovor 27.10.2023. (petak) s početkom u 19 sati u Smartspace-u.

Negra Nigoević, rođena u Zagrebu 1985., gimnazijalka opće prakse, magistrirala je vizualne komunikacije 2010. godine na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od tada radi kao samostalni freelance grafički dizajner, surađujući s brojnim kolegama iz struke i povezujući se u timove na raznovrsnim projektima.

Kao mlađi dizajner surađivala je s brojnim agencijama kao vanjski suradnik. S više od 14 godina iskustva u domeni grafičkog dizajna uglavnom u print mediju, okosnicu rada i interesa čine joj vizualni identiteti / brendiranja, dizajn pakiranja i oblikovanje publikacija.

U svom radu fokusirana je na dizajn vizualnih komunikacija, a posebno su joj interesantni radovi kojima može pristupiti cjelovito, od početnih skica do završne ručne izrade.

Ponekad eksperimentira s tehnikama i mogućnostima koje danas pruža industrija tiska i tiskanih materijala.

Slobodno vrijeme, kojeg ima vrlo malo, nastoji iskoristiti maksimalno kreativno. Prati svakakve novosti i brusi razne vještine koje joj mogu biti korisne u profesionalnom radu.

Kad bi oni koju ju poznaju mogli istaknuti tri stvari koje voli, zasigurno bi rekli glazba, mačke i Dugi otok.

Josipa Rogošić/Andrea Dujić

Nakon završene osnovne i srednje škole u Splitu 2007. godine, obje upisujemo Arhitektonski fakultet u Zagrebu na kojem smo i diplomirale 2013.godine. Nakon toga radimo kao projektantice nekoliko godina u različitim uredima po Hrvatskoj i inozemstvu. To iskustvo smatramo iznimno bitnim za današnju karijeru jer nam je omogućilo višestrano sagledavanje vlastitih interesa i znanja. Tako smo se osim arhitekturom bavile i urbanizmom, dizajnom rasvjete te konzultantskim projektima izgradnje.

Surađujemo još od studenskih dana, bilo da se radi o zajedničkim radionicama na fakultetu, freelance projektima interijera ili javnim arhitektonskim natječajima. Otvaramo zajednički ured 2018. godine u Splitu, nakon što smo obje položile stručni ispit i postale ovlaštene arhitektice.

JA ARHITEKT

Studio Ja Arhitekt su osnovale partnerice Josipa Rogošić i Andrea Dujić prije 5 godina u Splitu. Bavimo se projektima različitih mjerila, primarno arhitekturom i dizajnom rasvjete, što nas je i dovelo do produkt dizajna odnosno dizajniranja svjetiljki i pokretanja vlastitog brenda JA LAMPA.

Okupljanje počinje u 18:30 u Smartspace-u. Vidimo se!

DesignHUB Split

Želja nam je stvoriti zajednicu u kojoj ćemo moći slobodno diskutirati o dizajnerskim temama, prezentirati svoje radove, zajedno stvarati ideje te općenito potaknuti svijest o važnosti dizajna u svim sferama poslovanja.

Meetupi su koncipirani na već standardan način: predavanje + neformalno druženje.

Moto nam je: Suradnja, a ne rivalstvo! 🙂

Previous events

Do you know an event that we missed?
Let us know, and we will add it to our calendar!